Menjava Gum - Najugodnejše Vulkanizerstvo V Ljubljani!

Poceni Menjava gum Ljubljana

1. Menjava, premontaža in centriranje gum v Ljubljani

Vulkanizerstvo Vulkanizer Ljubljana ponuja vse vulkanizerske storitve po ugodni ceni: premontaža pnevmatik, centriranje pnevmatik, previjačenje pnevmatik in popravilo pnevmatik. Delo v Avtocentru Vulkanizer Ljubljana poteka hitro, strokovno in natančno. Za menjavo, premontažo ali centriranje pnevmatik nas pokličite in se naročite, brez čakalnih vrst. Ob premontaži pnevmatik je potrebno tudi centriranje pnevmatik, saj drugače lahko pride do tresenja vašega avtomobila, ki se občuti na volanu ali pa na karoseriji vozila.

Nudimo vam tudi hrambo vaših pnevmatik za naslednjo sezono avtooptiko in vse ostale vulkanizerske storitve.

2. Menjava gum je zakonsko obvezna

Menjava gum je vezana poleg na letne čase tudi, na obrabo in starost pnevmatik. Pnevmatike je priporočljivo zamenjati, če so starejše od šest let ne glede na globino profila. Guma se z leti namreč stara in postane trša.

Vulkanizerstvo Ljubljana ponuja da kupite, zamenjate in shranite gume na istem mestu po najbolj ugodni ceni.

3. Kdaj je čas za menjavo gum

Menjava gum je vsakoletno opravilo za vsakega lastnika avtomobila. Pnevmatike bi se na leto moralo zamenjati dvakrat.

Zimske pnevmatike so namenjene uporabi za vožnjo pri temperaturah do +7°C.

Zakon o pravilih cestnega prometa predpisuje, da morajo biti motorna in priklopna vozila med 15. novembrom in 15. marcem, ter v zimskih razmerah, ki se pojavijo zunaj omenjenega obdobja, opremljena z zimsko opremo. Če načrtujete potovanje v tujino, menjavo gum nekoliko prestavite, saj je v Avstriji in Italiji zimska oprema obvezna do 15. aprila.

4. Kaj pa letne pnevmatike

Zakonu uporaba letnih pnevmatik ni obvezna, vendar pa so med aprilom in oktobrom, letne pnevmatike vedno najboljša in prava izbira za opremljanje vozil. Sestava letnih gum je trša in zato bolj primerna za tople cestne razmere. Ko so cestišča toplejša postane zimska guma preveč mehka, kar privede do številnih slabosti kot so:

nevarnejša, manj prijetna in bolj hrupna vožnja, večja poraba goriva, več onesnaževanja, močno povečana potrošnja pnevmatik.

5. Kako podaljšati življensko dobo pnevmatik

Za varnost in življenjsko dobo pnevmatike sta dobra hramba gum in konstantno pravilen zračni tlak ključnega pomena. Tlak je potrebno preveriti vsaj enkrat na mesec, ko so pnevmatike hladne. Priporočen zračni tlak določi proizvajalec vozila in je naveden na notranji strani lopute rezervoarja za gorivo ali na nosilcu vrat oziroma zapisan v priročniku o vašem vozilu. Za dolgo življenjsko dobo pnevmatik je še pomembno da so pravilno nacentrirane. Ob prvih znakih slabo nacentriranih pnevmatik (tresenje volana ali celega avtomobila) obiščite Vulkanizerstvo Vulkanizer Ljubljana.

6. Centriranje pnevmatik

Centriranje pnevmatik je tudi za varnost v avtomobilu zelo pomembno.

Ob menjavi pnevmatik je nujno potrebno tudi centriranje pnevmatik in platišč, ki mu z drugimi besedami pravimo tudi uravnoteženje pnevmatik. S tem postopkom se prepreči, da bi se vozilo med vožnjo treslo, kar bi čutili na volanu ali na karoseriji vozila. Uravnoteženje pnevmatik namreč zravna sile, ki zaradi neenakomerne razporeditve mase (os – platišče) nastanejo pri vrtenju pnevmatike.

Zakaj Izbrati Vulkanizerstvo Ljubljana

Cena

Naše cene so zelo konkurenčne, saj vemo da je dobra cena velik faktor pri nakupu Vulkanizerskih Storitev.

Hitrost

Zavedamo se da je čas dragocena dobrina, zato opravljamo delo strateško in determinirano.

Kvaliteta

Odlikuje nas to da se vsakemu avtu posvetimo v največji meri in zato opravimo vsako delo odlično.